Gatewaylla Vice President of Sales -roolissa aloittava Petteri paju on tehnyt IT-myyntiä yli 23 vuotta niin Suomessa kuin maailmallakin. Kokemusta Petteriltä löytyy sekä muutaman hengen startupeista että alansa johtavista kansainvälisistä yrityksistä, kuten AT&T, SAS Institute, SAP ja Red Hat.
Gateway Finlandin toimitusjohtaja Mikael Fagerholm on tyytyväinen saadessaan Petterin mukaan tiimiin: ”Petteri on kovan luokan IT-myynnin ammattilainen, jonka vankka kokemus auttaa löytämään asiakkaille juuri heille oikeat ratkaisut ja resurssit. Petteri vahvistaa hienosti Suomen organisaatiotamme.”
Petteri on tehnyt IT-alan myyntiä laajalla skaalalla lisenssituotteiden myynnistä globaaliin IT-infran ulkoistukseen. Kokemuksen kautta kertyneestä näkemyksestä on hyötyä haettaessa asiakkaalle sopivaa vaihtoehtoa.
”Asiakkaita tavatessa, vaikka ei aina päältä siltä näytä, monet heidän ongelmansa ovat usein luonteeltaan geneerisiä. Kun on ollut monessa mukana, pystyy helpommin auttamaan asiakasta ja löytämään oikeita ratkaisuja”, kertoo Petteri.
Gateway Finland on osa kansainvälistä Gateway-konsernia, jonka pääkonttori on Intiassa ja toimintaa maailmanlaajuisesti. Suomessa palvelua halutaan tarjota kuitenkin räätälöitynä juuri Suomalaisten yritysten tarpeisiin ja kulttuuriin sopiviksi. Toimiminen kansainvälisissä asiantuntijatiimeissä on opettanut Petteriä hallinnoimaan asiakkuuksia ja projekteja yli maantieteellisten rajojen. “Esimerkiksi At&T:llä asiakkaita ympäri maailmaa. Piti pystyä koordinoimaan toimituksia niin Australiassa, Chilessä kuin Uudessa Seelannissa ja pitämään kaikki osapuolet tyytyväisinä.” Petteri on asunut perheineen myös Saudi Arabiassa, jossa hän työskenteli SAP:n palveluksessa vastaten Premium Support -palveluiden myynnistä suurimmille asiakkaille. Saudeissa tulivat tutuiksi hyvinkin erilaiset tavat tehdä kauppaa ostajapuolella ollessa useiden eri kansallisuuksien edustajia.
Gatewayn kehittäjät toimivat sekä paikallisesti Suomesta käsin että etäyhteyksien yli Intiasta. Tässä suhteessa Koronan vaikutus näkyy, kun suhtautuminen etätyöskentelyyn on muuttunut ja tehokkuus yleisesti parantunut. “Aiemmin monet erityisesti pienemmät yritykset saattoivat vierastaa ajatusta maantieteellisesti kaukana sijaitsevista kehittäjätiimeistä. Koronan myötä on huomattu etätyöskentelyn edut ja myös opittu työskentelemään tehokkaammin. Isot korporaatiot ovat jo pitkään ulkoistaneet menestyksekkäästi toimintojaan esimerkiksi Intiaan. Gatewaylla halutaan tarjota tätä mahdollisuutta Suomessa myös pienemmille yrityksille. Olemme yhteistyökumppanina ammattitaitoisia, mutta emme ylimielisiä. Gatewaylta saat suuren IT-kumppanin edut pienen yrityksen ketteryydellä.”
Gatewayn globaalissa organisatiossa Petteri näkee paljon hyötyjä: “Suomalaisille yrityksille, jotka haluavat kansainvälisille markkinoille Gateway pystyy tarjoamaan paikallista tukea ja avaamaan ovia ympäri maailmaa.”
Varsinkin aiemmin kaikki suomalaisten firmojen offshore-kokemukset eivät ole olleet pelkästään positiivisia. Tämä on Petterin mukaan Gatewaylla tiedostettu ja huomioitu: “Joissain suurissa Intialaisissa IT palvelutaloissa saatetaan palkata vähän ketä vaan, mutta Gatewaylla panostetaan ihmisiin. IT-osaajien hintataso on yleisesti Intiassa edelleen huomattavasti Suomea edullisempaa, mutta osaaminen vastaavaa. Gatewayn kehittäjät ovat sertifioituja ja heidän osaamisestaan pidetään huolta.”
Petteri onkin innoissaan puhuessaan Gatewayn näkymistä:
“Gatewaylla on omaa ainutlaatuista teknologiaa ja omia IP:tä. Monet Gatewayn omat konseptit ovat lyöneet läpi kansainvälisesti. Tästä hyviä esimerkkejä ovat cybersecurity ja autoala. Hyppääminen mukaan hyvässä liidossa olevaan firmaan ja rakentamaan sen kasvua Suomessa on loistava mahdollisuus.”